Wat is Carboxy therapie?
Carboxy therapie is een behandeling waarbij onderhuids koolstofdioxide (CO2) wordt ingespoten door middel van een prikje. De koolstofdioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden en extra zuurstof gaan afgeven. Door de extra zuurstof wordt ook de stofwisseling geactiveerd. De cel metabolisme en het zelf herstellend vermogen van de huid verbeterd. De cellen kunnen nu beter functioneren en de collageen- en elastine productie in de opperhuid en lederhuid wordt gestimuleerd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Afhankelijk van de huidconditie en het beoogde resultaat zijn er vaak 4 tot 6 behandelingen nodig om donkere kringen rondom de ogen te behandelen. De behandelingen worden om de 2 weken uitgevoerd.

Zitten er risico’s aan een behandeling?
Koolstofdioxide komt van nature voor in het lichaam en in de lucht. Het gebruik van koolstofdioxide is zeer veilig en wordt wereldwijd door artsen aangeraden. Direct na de behandeling kan er korte tijd wat zwelling, roodheid en gevoeligheid ervaart worden. Soms kan er een blauw plekje ontstaan op de plaats van het prikje, dit trekt binnen enkele dagen weg.

Prijs

Carboxytherapie € 80
Duur 20 min.
Kuur van 3 € 220

Verzorging tip

Shop