Wat houdt Mesotherapie voor het haar in?

Er bestaan verschillende effectieve behandelingen tegen haarverlies. Heeft u al eens gehoord van de behandeling mesotherapie bij haaruitval? Deze behandeling heeft een dubbele werking. Haaruitval kan worden gestabiliseerd en bestaand haar kan sterker worden gemaakt. Op deze manier kan dus een gezonde haargroei worden gestimuleerd. Deze behandeling wordt uitgevoerd met een zogenaamde mesogun. Met behulp van dit apparaat worden diverse natuurlijke bouwstoffen, anti-oxidanten en haarstimulanten in de hoofdhuid ingebracht met behulp van micro-injecties. Deze stoffen worden 1 millimeter diep in de hoofdhuid ingebracht. Deze behandeling kan een alternatief zijn voor een haartransplantatie, maar ook goed in combinatie met deze ingreep worden gecombineerd.

Wat houdt haaruitval in?

Een mesotherapie behandeling bij ons heeft niet bij alle vormen van haaruitval effect. Voordat de behandeling plaatsvindt, is het daarom belangrijk om eerst te bepalen, waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. De mesotherapie tegen haaruitval behandeling is vooral effectief bij erfelijke haaruitval. Bij diverse haarziekten worden er meestal andere behandelingen aangeraden. Raadzaam is alvorens de mesotherapie behandeling uw bloedwaardes te laten bepalen, of er tekorten zijn in uw ijzer-waardes.

In ongeveer 95 procent van de gevallen dat mensen last hebben van haaruitval, is er sprake van erfelijke haaruitval. Dit kan door diverse specialisten worden vastgesteld. Vaak kan aan het patroon van haaruitval ook worden gezien of er sprake is van erfelijke haaruitval. Heeft u als man last van de vorming van inhammen, een kalende kruin of een terugtrekkende haarlijn? Dan is de kans groot dat u last heeft van erfelijke haaruitval. Heeft u als vrouw last van een licht terugtrekkende haarlijn of diffuse haaruitval? Dat wilt zeggen dat het haar bovenop het hoofd dunner wordt? Dan is de kans ook groot op erfelijke haaruitval.

Bij erfelijke haaruitval verzwakt het haar door toedoen van het hormoon DHT. Het haar krijgt de benodigde bouwstoffen niet meer goed binnen en wordt hierdoor steeds dunner. Uiteindelijk kan dit volledige kaalheid tot gevolg hebben.

Is de behandeling pijnlijk?

Niemand heeft last van bijwerkingen, wat heel belangrijk is. En 42,9% geeft aan dat de behandeling een beetje pijnlijk is, het zijn immers injecties maar met een heel dun naaldje; 57,1 % vindt de behandeling niet pijnlijk. Excessieve haaruitval stopt in 80% van de gevallen al na 4-5 behandelingen. Na 6-9 weken begint u al te merken, dat de kwaliteit van uw haar verbetert en witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan een goede evaluatie plaatsvinden of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden.

Hoe vaak moet er behandeld worden?


Wanneer u start met de Haargroei Mesotherapie zullen wij dit adviseren in kuurvorm. Uw haren zitten namelijk in verschillende fases van de groeifase tot de uitvalfase en in die 6-8 behandelingen zullen dus alle haren behandel worden. Bij sommige indicaties/situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn. Om de resultaten te onderhouden of verder te verbeteren komt u iedere 6-8 weken voor een losse behandeling of u herhaalt u de kuur na 6-8 maanden.

Wat u het beste kan doen na de behandeling?

Het is belangrijk om uw huid goed te beschermen met een SPF, tevens is het belangrijk om te weten dat u 48 uur de sauna en sporten moet vermijden. Uw huid heeft de tijd nodig om te helen, roodheid, zwelling en vervelling is mogelijk. Dit kan tot een week na de behandeling aanhouden. U kunt dit verminderen met de producten die u aanbevolen zijn in de Clinic. Wij maken behandelingen op maat, het is daarom niet van te voren te voorspellen hoeveel behandelingen nodig zijn.

Raadzaam is om bij actieve acne de behandelingen om de 2 tot 4 weken in te zetten.

Prijs

 

Per behandeling XL Hair Skintech € 160
Mesotherapie haar man + 3 producten 6 behandelingen € 960
Mesotherapie haar vrouw + 3 producten 8 behandelingen € 1280
Mesotherapie gelaat Skintech 3 behandelingen € 420

Verzorging tip

Mesotherapie gelaat

Voor wie is de behandeling geschikt?

Is uw huid droog of vaal en begint het volume te verliezen of worden er fijne lijntjes zichtbaar? Dan is de Mesotherapie behandeling mogelijk interessant voor u. Skinboosters vertragen het verouderingsproces, stimuleren de toename van het huidvolume, verzachten rimpels en voeden daarnaast de huid. Een Skinbooster is een injectievloeistof. De basis hiervan bestaat meestal uit hyaluronzuur, aangevuld met actieve ingrediënten zoals antioxidanten vitaminen, mineralen, peptides en aminozuren. Deze stoffen voeden, repareren en stimuleren de huid.

Hoe wordt Mesotherapie toegepast?

Mesotherapie kan worden toegepast door de mesogun of dermapen en is geschikt voor het gezicht, de hals en het decolleté. De prikjes met de mesogun  zijn nauwelijks voelbaar waardoor de behandeling zo goed als pijnloos wordt ervaren. Tijdens de behandeling wordt er een cocktail ingebracht wat bestaat uit hyaluronzuur en een rijke samenstelling aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten.

Het resultaat van mesotherapie

Het effect van een Mesotherapie kan maandenlang aanhouden. Dit heeft uiteraard te maken met de gezichtsverzorging thuis en factoren zoals levensstijl. Om het resultaat blijvend te behouden, adviseren wij om de Mesotherapie behandeling 1 x per 3 maanden te herhalen (nadat u de aanbevolen kuur heeft voltooid).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij adviseren een kuur 3 behandelingen waarbij u om de twee weken een behandeling ondergaat. Daarna is het belangrijk om het resultaat bij te houden met 1 behandeling per kwartaal.